Mitä hyötyä on käyttää PayUpin maksuaikapalvelua?

PayUpin avulla maksuajan hakeminen useammalle laskulle kerrallaan onnistuu parilla klikkauksella, eikä sinun tarvitse jonottaa eri laskuttajien asiakaspalveluihin.

Alla vielä vertailu siitä, mitä laskunmaksun lykkääminen eri tavoin käytännössä tarkoittaa. Esimerkkitapauksena tilanne, jossa sinulle on tulossa palkka 2 viikon päästä, mutta 4 laskua on erääntymässä ennen sitä. Lisäoletuksena se, että palkkapäivänä sinulla sitten on varaa maksaa laskut pois. 

Vaihtoehto 1: Hoidat asian PayUpilla

Maksuajan hakeminen tapahtuu parilla klikkauksella PayUpissa. Hyväksytyn hakemuksen kustannukset ovat 4,90€, ja PayUp laittaa kaikki hakemuksen laskut heti maksuun puolestasi. Kumppaniltamme Joustolta saat 30 päivää KOROTONTA maksuaikaa, eli kokonaiskustannuksesi ovat ainoastaan 4,90€, ja aikaa asian hoitamiseen menee alle minuutti. 

Vaihtoehto 2: Soitat laskuttajien asiakaspalveluihin ja sovit asioista puhelimitse heidän kanssaan

Laskuttajat veloittavat maksupäivän siirrosta keskimäärin 5-10€ per lasku, ja lisäksi he veloittavat alkuperäisen eräpäivän ja todellisen maksupäivän väliseltä ajalta viivästyskorkoa. Kokonaiskustannuksesi esimerkkitapauksessa tulee olemaan keskimäärin yli 25€, ja aikaa saattaa kulua helposti tuntikin linjoilla jonottaessasi (puhelu voi myös olla maksullinen). 

Vaihtoehto 3: Et hae maksuaikaa, maksat laskut vasta sitten, kun saat rahaa

Tällöin laskuttajilta tulee maksukehotukset, jotka ovat yleensä 5 euroa kappale, ja lisäksi päälle tulee viivästyskorot. Tilanne on parhaimmillaan rahallisesti melko sama kuin vaihtoehdossa 2, mutta lisäriskinä on, että laskuttaja sulkee palvelunsa sinulta. Tai pahimmillaan laskuttaja siirtää saatavansa perintätoimistolle, ja sitten myöhässä maksaminen vasta tuleekin kalliiksi. 

Oma tilanteensa on sitten skenaario, jossa et pystyisi laskuja hoitamaan annetussa 30 lisäpäivässäkään. Tällöin voit muuttaa Jouston lähettämän maksuaikalaskun osamaksuksi, jolloin siihen toki tulee mukaan myös korko, mutta siitä huolimatta on huomattavasti edullisempaa hoitaa laskut hallitusti PayUpissa Jouston osamaksulla kuin asioida perintätoimistojen kanssa. Ja voit valita itsellesi sopivan suuruiset maksuerät.