Miten laskupohjat toimivat?

Voit tehdä toistuvista laskuista laskupohjia, jolloin niistä luodaan sinulle automaattisesti laskukopiot PayUpiin, mutta saat kuitenkin edelleen ns. viralliset laskut samalla tavalla toimitettuna (esim. paperilla tai sähköpostilla) kuin ennenkin. Laskukopiot luodaan laskupohjista noin kaksi viikkoa ennen määrittelemääsi maksupäivää.

Mikäli maksutiedot (eräpäivää lukuun ottamatta) pysyvät samoina laskusta toiseen, niin voit täyttää laskupohjan kaikki kentät, ja tällöin laskut luodaan automaattisesti maksuvalmiiden laskujen joukkoon.

Monissa laskuissa summa ja/tai viitenumero kuitenkin vaihtuvat kerrasta toiseen. Myös näistä voit tehdä laskupohjan PayUpissa, jätät vain muuttuvan kentän tyhjäksi laskupohjaan. Tällöin luomme sinulle vajaan laskun, joka näkyy Täydentämistä odottavien laskujen listalla Saapuneissa, ja lähetämme tästä myös ilmoituksen. Kun sitten syötät puuttuvan tiedon tai tiedot, täydennetty lasku siirtyy Maksuvalmiiden laskujen listalle.

Esimerkki 1

Laajakaistalaskuilla summa voi pysyä samana laskusta toiseen, mutta viite vaihtuu –> jätä tällöin laskupohjaan viitekenttä tyhjäksi, ja kun saat ilmoituksen luodusta laskusta, täydennä viitekenttä saamaltasi laskulta –> lasku siirtyy maksuvalmiiden laskujen listalle.

Esimerkki 2

Luottokorttilaskuilla viite pysyy usein samana, mutta maksettava summa vaihtuu –> jätä tällöin laskupohjaan summa kenttä tyhjäksi, ja kun saat ilmoituksen luodusta laskusta, täydennä summa –> lasku siirtyy maksuvalmiiden laskujen listalle.